Wat is NLP?

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

Wat is NLP precies?

NLP is een zeer praktisch middel om je doelen te bereiken, effectiever te functioneren en in je kracht te komen, grenzen te stellen en meer in balans te komen. NLP heeft niet alleen effect op je werk, NLP werkt door in je hele leven. Zakelijk gezien leer je anderen effectief te begeleiden naar verandering en ontwikkeling. Met NLP leer je hoe je effectiever kunt coachen, kunt sturen op talent en effectiever kunt managen. Je leert effectiever te communiceren en je kunt na NLP beter samenwerken.

Daarnaast zorgt NLP voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je ontwikkelt persoonlijk leiderschap. NLP leidt je weer tot je eigen kern, je komt in je kracht, je (her-)ontdekt je talenten en je leert weer naar je hart te luisteren.

NLP is geen doel op zich, het leert je juist op een snelle en praktische manier je doelen te bereiken. NLP is praktisch en snel. Veel opleidingen vertellen wel WAT je allemaal moet doen, maar geven geen antwoord op HOE je het moet doen.  In theorie weet je meestal wel hoe iets moet of niet moet en wat je valkuilen zijn. Maar hoe verander je dit nu écht, hoe zorg je ervoor dat jij effectief functioneert in alle situaties, hoe kun je optimaal probleemsituaties het hoofd bieden, hoe ga je om met negatieve emoties en hoe ontwikkel je jezelf, je organisatie, je medewerker of je klant. NLP geeft hiervoor praktische tools en technieken. NLP is geen vervanger voor alle vakopleidingen die er zijn, het is juist een praktische, concrete en zinvolle aanvulling.

NLP begint bij jezelf. Om te veranderen en te ontwikkelen is het belangrijk je vaste patronen te onderzoeken en waar nodig te veranderen. Dit begint met anders denken. Met een realistische kijk op jezelf, je mogelijkheden, je beperkingen en je doelen of verlangens. NLP is daarbij een concreet specifiek hulpmiddel. Belangrijk is te weten dat NLP geen truc is, het is een techniek waarmee je veel bewuster naar jezelf én de omgeving kijkt. NLP is meer dan een techniek alleen. Met NLP verandert daadwerkelijk de manier waarop je in het leven staat waardoor je meer keuzemogelijkheden voor jezelf creëert, je komt meer in je kracht. Volledige integratie van NLP zal je levenshouding veranderen. Je kunt problemen makkelijker en sneller oplossen, je ontdekt je passie en je missie in je leven én je krijgt handvatten hoe jij je passie vorm kunt geven waardoor je kansen beter kunt benutten.

NLP of Neuro Linguistisch Programmeren is ontstaan uit de nauwkeurige observaties en diepgaande interviews van gestalttherapeut en wiskundige Richard Bandler en de linguïst John Grinder. NLP baseert zich op het werk van succesvolle therapeuten als Virginia Satir (gezinstherapeute), Fritz Perls (grondlegger gestalttherapie), Milton Erickson (hypnotherapeut) en van andere mensen die ieder op hun eigen specifieke terrein succes hebben geboekt in effectieve communicatie.

Wat maakt de NLP opleiding van NLP Groningen uniek?

De NLP Combi Plus van NLP Groningen is uniek. Het is NLP voor de 21e eeuw. In deze opleiding worden niet alleen de verplichte NvNLP onderwerpen behandeld, maar ook onderwerpen die ingaan op persoonlijk leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, zingeving en intuïtieve ontwikkeling. Je leert met deze opleiding de kern van jezelf, je ware ik te ontdekken. Je leert leven vanuit je kracht, je missie en je passie. Ik werk bijvoorbeeld met de hartcoherentie van Hearthmath Benelux en ik ben expert in de de Law of Attraction. We starten in de NLP Combi Plus elke trainingsdag met een hartmeditatie. Ik integreer systemisch werken en familie-opstellingen en je ontdekt de oorsprong van al je overtuigingen (de 5 kindconclusies). Je leert hoe je je belemmerende overtuigingen overwint en je leert hoe je dit vervangt door nieuwe bekrachtigende overtuigingen. Je ontdekt je belangrijkste waarden in het leven én je leert hoe je je leven rondom deze waarden kunt creëren zodat je meer kunt zijn wie je werkelijk bent.

Agenda

10-01-2019 - € GRATIS
31-01-2019 - € GRATIS
28-02-2019 - € GRATIS
05-03-2019 - € € 2.497,00
28-03-2019 - € 3.850,00