NLP, KIBA, Systemisch werken en Intuitie

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

De training op Weg naar Jezelf is gebaseerd op de KIBA Methode®

De KIBA Methode® is een combinatie van NLP, Systemisch werken en Intuitieve ontwikkeling.

Wat is NLP?

NLP is een zeer praktisch middel om je doelen te bereiken, effectiever te functioneren en in je kracht te komen, grenzen te stellen en meer in balans te komen. NLP heeft niet alleen effect op je werk, NLP werkt door in je hele leven. Zakelijk gezien leer je anderen effectief te begeleiden naar verandering en ontwikkeling. Met NLP leer je hoe je effectiever kunt coachen, kunt sturen op talent en effectiever kunt managen. Je leert effectiever te communiceren en je kunt na NLP beter samenwerken.

Daarnaast zorgt NLP voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je ontwikkelt persoonlijk leiderschap. NLP leidt je weer tot je eigen kern, je komt in je kracht, je (her-)ontdekt je talenten en je leert weer naar je hart te luisteren.

NLP is geen doel op zich, het leert je juist op een snelle en praktische manier je doelen te bereiken. NLP is praktisch en snel. Veel opleidingen vertellen wel WAT je allemaal moet doen, maar geven geen antwoord op HOE je het moet doen.  In theorie weet je meestal wel hoe iets moet of niet moet en wat je valkuilen zijn. Maar hoe verander je dit nu écht, hoe zorg je ervoor dat jij effectief functioneert in alle situaties, hoe kun je optimaal probleemsituaties het hoofd bieden, hoe ga je om met negatieve emoties en hoe ontwikkel je jezelf, je organisatie, je medewerker of je klant. NLP geeft hiervoor praktische tools en technieken. NLP is geen vervanger voor alle vakopleidingen die er zijn, het is juist een praktische, concrete en zinvolle aanvulling.

NLP begint bij jezelf. Om te veranderen en te ontwikkelen is het belangrijk je vaste patronen te onderzoeken en waar nodig te veranderen. Dit begint met anders denken. Met een realistische kijk op jezelf, je mogelijkheden, je beperkingen en je doelen of verlangens. NLP is daarbij een concreet specifiek hulpmiddel. Belangrijk is te weten dat NLP geen truc is, het is een techniek waarmee je veel bewuster naar jezelf én de omgeving kijkt. NLP is meer dan een techniek alleen. Met NLP verandert daadwerkelijk de manier waarop je in het leven staat waardoor je meer keuzemogelijkheden voor jezelf creëert, je komt meer in je kracht. Volledige integratie van NLP zal je levenshouding veranderen. Je kunt problemen makkelijker en sneller oplossen, je ontdekt je passie en je missie in je leven én je krijgt handvatten hoe jij je passie vorm kunt geven waardoor je kansen beter kunt benutten.

NLP of Neuro Linguistisch Programmeren is ontstaan uit de nauwkeurige observaties en diepgaande interviews van gestalttherapeut en wiskundige Richard Bandler en de linguïst John Grinder. NLP baseert zich op het werk van succesvolle therapeuten als Virginia Satir (gezinstherapeute), Fritz Perls (grondlegger gestalttherapie), Milton Erickson (hypnotherapeut) en van andere mensen die ieder op hun eigen specifieke terrein succes hebben geboekt in effectieve communicatie.

Wat is intuitieve ontwikkeling?

Je leert je afstemmen op je hart, je verlangen en een innerlijk weten. Je leert de wijsheid van je lichaam kennen en wat je lichaam je vertelt. Je ontdekt hoe je je rationele gedachten los laat en meer vertrouwt op je innerlijke stem, de bron en het universum.

Intuïtie is een innerlijk weten, zonder tussenkomst van gedachten en emoties. Intuïtie is niet iets dat we hoeven te leren. Intuïtie is nooit weg en staat altijd tot je beschikking. Je hoeft er alleen maar (opnieuw) naar te luisteren.

Door je intuïtie (je innerlijk kompas) te gebruiken, kom je meer in balans, weet je beter wat je wilt, maak je gemakkelijker keuzes die écht bij je passen, weet je of je op de goede weg zit en kun je meer zijn wie je werkelijk bent.

Ik werk met de hartcoherentie van Hearthmath Benelux. Dit is een prachtig hulpmiddel om je af te stemmen op je hart. In mijn opleiding start ik elke trainingsdag met een hartmeditatie.

Je kunt deze meditatie hier beluisteren:

Luister hier de gratis hartmeditatie voor meer rust en minder stress en meer contact met je intuïtie

Wat is systemisch werken?

Vaak kunnen we bepaald gedrag van onszelf niet begrijpen, we lopen tegen problemen aan, of bepaalde dingen in een organisatie lukken steeds niet. Veel van de verklaringen hiervoor liggen opgeslagen in ons onbewuste. Ervaringen die we hebben opgedaan in het verleden bepalen dan ons heden en de toekomst.

Belemmeringen en beperkende overtuigingen kunnen echter nog een diepere oorsprong hebben. Ze kunnen ook komen uit je familie. We erven niet alleen uiterlijke kenmerken van onze voorouders maar ook overtuigingen en denkpatronen. Dit kan tot zeker 7 generaties teruggaan. Met systemisch werk kunnen we dit langs energetische weg achterhalen en krijg je handvatten om je hiervan te bevrijden en los te maken, zodat je je eigen leven kunt leiden en kunt leven vanuit je kracht.

Systemisch waarnemen is holistisch en intuitief.

Wat is de KIBA Methode®

De KIBA Methode® is ontstaan op basis van mijn jarenlange ervaring als mens, trainer, coach en ondernemer en de meer dan 5000 mensen die ik heb begeleid. Ik heb de verbinding gelegd tussen NLP, systemisch werken, meditatie en spiritualiteit. Met de KIBA-methode® geef ik jou het antwoord op vragen als: waarom ben ik hier, wie ben ik en wat wil ik. De letters zijn de steppingstones op jouw levensweg. Ik geef je met deze steppingstones praktische handvatten om te zijn wie je bent en hoe jij de volgende stap in je leven zet.

KIBA betekent spirituele plaats. KI staat voor Levensenergie en Levenskracht (in het oosten Ki of Chi). En Ba is oud-Egyptisch voor Ziel. De letters staan voor Kracht, Intuïtie, Bewust-Zijn, Angsten onder ogen zien en Actie. Deze KIBA Steppingstones zijn de stappen die je op jouw levensweg kunt zetten om te worden wie je bent, om je te verbinden met jezelf de ander en de wereld om je heen.

Met de KIBA-methode® zet jij de stappen die nodig zijn
om een expressie te zijn van wie jij werkelijk bent
je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld

De letters staan voor de 5 KIBA Steppingstones

  • De K staat voor innerlijke Kracht
  • De I staat voor intuïtie
  • De B staat voor Bewust-Zijn
  • De A staat voor Angsten overwinnen en
  • De A staat voor Actie

In mijn boek Anders Denken, anders Doen, anders Voelen werk ik deze stappen helemaal uit, zodat jij Stop zegt tegen je innerlijke criticus. Dit maakt je vrij om je te zijn wie je bent, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Het boek helpt je om uit je comfortzone te stappen en je hart te volgen.

Lees hier het eerste hoofdstuk en ontvang direct tips om de volgende stap in je leven te zetten >>

 

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email