Reacties van cursisten

Hoi Sabine, Wat schrijf je toch heerlijke verhelderende stukken! Elke keer weer even een ‘oh ja, zo kan ik het ook zien!’- moment. Leuk! Liefs Babette.

Babette van den Brink

Ik geniet elke maandag van de KIBA inspiratie in mijn emailbox; vaak zet het mij aan het denken, raakt het mij ergens, en brengt het onbewust een en ander op gang. Ik waardeer je werk zeer. Ik hoop nog veel van je te kunnen leren.

Jasmijn Hubbers

Geen testimonials gevonden

 

Wauw… dat was mijn eerste reactie na het eerste blok van de jaartraining. De resultaten van de oefeningen hebben me geraakt. Ik ben vandaag aan het schrijven geslagen. Mijn eerste stap.

 

 

Saskia

Ik vond deze twee dagen van de jaartraining Op weg naar Jezelf erg inspirerend. De basisprincipes hebben me erg aan het denken gezet en ik probeer deze toe te passen in mijn dagelijks leven! Tot de volgende keer. Groeten Paul.

Paul

Ik ben je dankbaar dat je met ons info, tips en andere mogelijkheden met ons deelt om persoonlijk te groeien. Je bent voor mij een voorbeeld. Ik ervaar in de KIBA Community veel steun en inspiratie.

Linda van Campenhout

Door de metaprogramma’s kan ik meer contact maken met anderen. Ik kan mijn hart meer openen en meer begrip hebben voor mezelf en anderen. Ik neem weer de verantwoordelijkheid voor mijn eigen communicatie. Ik voel anderen beter aan en begrijp anderen beter. Ik ben me bewust geworden dat ik niet meteen een oordeel klaar moet hebben, omdat er onbewust altijd iets anders speelt. Je weet niet wat er nog meer speelt in iemands leven. Ik zie nu het beste in mensen.

Joyce

Door het leren herkennen van mijn eigen metaprogramma’s en die van anderen kan ik beter en sneller bijsturen in gesprekken die wat stroever lopen. Ik kon de metaprogramma’s direct toepassen in de praktijk, zowel thuis als op het werk. Sabine is een prettige en inspirerende trainer die ik alleen maar kan aanbevelen.

Simone

Je training met de metaprogramma’s was zeer boeiend. Ik vind het geweldig hoe jij het brengt. Ik vind de video’s echt de MAX, je legt het ook heel goed uit. Dank je wel!

Hilde

Ik heb zojuist de training Bewust communiceren met de metaprogramma’s afgerond. Het was een super interessante en leerrijke training. Ik heb vooral veel opgestoken over mezelf! Bedankt voor je enthousiasme en je duidelijke manier van overbrengen.

Els Hellemans

 

Wauw Sabine, ik volg de online training in 1 dag weten wat je wilt en het is net of je hier bij mij zit om mij te coachen. Dankzij jou sublieme uitleg en hoe je het brengt zit je der helemaal in. Ik ben je zo dankbaar dat jij dit in elkaar hebt gestoken. Ik kijk alvast uit naar de volgende. Dank je wel Sabine voor de veranderingen die jij brengt bij anderen, je bent een inspiratiebron voor mij. Liefs Hilde

Hilde van Vugt

Geen testimonials gevonden

Okay, ik twijfelde best om aan een training ‘weten wat je wilt in één dag’ te beginnen. Omdat ik niet geloof ik ‘quick fixes’. Maar na een dag bezig zijn met mijn kwaliteiten, doelen, eigen belemmeringen en – vooral – het formuleren van kleine stappen om je passie/verlangen dichterbij te brengen, geloof ik dat ik een enorme stap voorwaarts heb kunnen maken. Ook (én vooral !) door trainster Sabine Hess die in een mix van vergaarde kennis en eigen ervaringen, stap – voor – stap oefeningen en haar positieve energie je in een ‘flow’ weet te brengen. Eén dag bezig zijn met wat je écht wilt zijn: dat smaakt naar meer. Deze training van Sabine Hess kan ik iedereen aanraden, zélfs als je niet gelooft in snelle oplossingen. Dank voor de inspiratie Sabine! Ik hoop van harte dat je met jouw trainingen nog veel meer mensen weet te inspireren en wens je succes.

Gilbert Sewnandan

Het volgen van de training van Sabine is voor mij een nieuwe stap in mijn bewustwording waar ik in mijn leven sta en hoe ik, door mijzelf beter te leren kennen, bewuster kan kiezen hoe ik mijn leven vorm wil geven. In plaats van meer van hetzelfde of juist door helemaal niet te veranderen en te blijven doen wat ik tot nu toe deed, een andere koerskiezen, dichter bij mezelf blijven. Ik kan nu meer laten zien wie ik ben en waar ik voor sta.

Geert-Jan de Haan

In de opleiding van Sabine leerde ik de diepere wensen van mijn hart kennen: wat is eigenlijk mijn passie? Hoe zorg ik ervoor dat ik in mijn leven meer kan leven met wat ík belangrijk vind? Hoe zorg ik ervoor dat ik in mijn leven zoveel mogelijk míjn waarden kan nastreven? Door Sabine heb ik de eerste stap gezet in mijn nieuw geformuleerde doel: “ik ben per 1 juni zelfstandig ondernemer”. Inmiddels heb ik mijn ontslag ingediend. 23 maart heb ik mijn laatste werkdag. En vanaf mei sta ik ingeschreven in het handelsregister. Na een mooie reis van twee maanden naar Vietnam en Maleisië start ik mijn mooie bedrijf vanuit mijn hart. Ik ben zo blij dat ik weer in mijn kracht sta en wil met mijn enthousiasme zoveel mogelijk mensen aansteken. Sabine heeft me hier weer mee in contact gebracht.

Esther van Dijk

 

Lieve Sabine, heel erg bedankt voor de prachtige positieve manier waarop je me de hele periode door hebt geraakt. Je bent een mooie open ziel.

 

 

Theo Helmus

Door de trainingen van Sabine en het meditatieprogramma de KIBA Boost neem ik nu iedere dag tijd voor mezelf. Ik leef veel bewuster. Ik heb geleerd dat er feitelijk geen belemmeringen zijn, geen tekorten. Ik heb ervaren dat de manier waarop je naar iets kijkt, invloed heeft op waar je naar kijkt en dat je hier zelf invloed op hebt. Ik vond het een prachtige aanvulling op de trainingen die ik bij jou heb gedaan. Ik weer weer ervaren dat we allemaal, met alles dat leeft een deel van het geheel zijn. En ik vind het een eye-opener dat beginnen met de grootst mogelijke kleine stap echt werkt. Ik wil je heel erg bedanken. De meditaties, je teksten en je trainingen vind ik elke keer weer een cadeau. Ik ben blij dat ik zoveel van je heb mogen leren.

Annemarieke Weiland

Sabine heeft ontzettend veel betekend voor mij. De opleiding is een life changing experience geweest en nog steeds. De stof resoneert in alle facetten van mijn leven, zowel in werk als in privé en zelfs op spiritueel gebied. Door Sabine voel ik mij verbonden met mezelf en de wereld en ben ik weer ‘thuisgekomen’ in mijzelf. Sabine heeft mijn ogen, hart en ziel geopend voor alles wat belangrijk voor mij is en waar ik naartoe wil gaan (en al naar op weg ben). De opleiding van Sabine heeft veel invloed gehad op zowel mijn werk als privé. Ik heb onlangs mijn eigen bedrijf gestopt. Nu coach ik hondenprofessionals hoe zij nog beter in hun kracht kunnen staan en effectiever kunnen communiceren met hun klanten. Ook privé heeft het veel invloed gehad en is er een enorme ontwikkeling in gang gezet. Door zélf de eerste stappen te zetten in het geven van liefde, compassie en bescherming in plaats van afwachten tot de ander beweegt of verandert, heb ik een weg ingeslagen naar betere en mooiere resultaten in mijn relatie en naar mijn kinderen toe.

Catelijne Droge

Door het meditatiejaarprogramma heb ik meer rust in mezelf gevonden. Ik vond het super om te ontdekken dat het altijd mogelijk is om 10 minuten op een dag te reserveren voor mijn meditatie. Voor mij moet het wel een vast moment zijn, anders ontdek ik aan het eind van de dag dat het er weer bij gebleven is. Er is ook geen enkel thema geweest waar ik niets mee kon. Ik beveel het meditatiejaarprogramma zeker aan en ik heb het al aan enkele mensen doorgegeven, omdat je iedere dag een rustmoment creëert en het doet echt iets met je. Ik kan beter relativeren en ook jouw KIBA momenten via de mail vind ik erg prettig om te lezen. Ik kijk hierdoor anders naar mezelf, naar anderen en de wereld om me heen en dat gun ik iedereen. Ik ga de thema’s dit jaar zeker weer doen en iedere dag dit rustmoment inbouwen. Sabine, heel erg bedankt voor de meditaties, de teachings en de KIBA Momenten. Ik ben ervan overtuigd dat je op mijn pad bent gekomen omdat ik dit op een gegeven moment nodig had. Er is meer rust in mijn leven gekomen en kan ik beter relativeren. Er is meer tussen hemel en aarde.

Gerda Winter

Door het meditatiejaarprogramma de KIBA Boost voel ik vaker gedurende de dag hoe het met me is. Ik heb minder belemmerende gedachten.Ik vind het heel mooi om te ervaren dat de kosmos me zoveel brengt en ik de verbinding mag zijn tussen de aarde en het heelal. Ik raad het iedereen aan. Het zijn maar korte momenten en je kunt ze vrij plannen op je dag of wanneer je ze nodig hebt. Sabine, bedankt voor deze mooie cadeautjes!

Brecht Born

Nog een greep uit de reacties van cursisten die bij mij de opleiding hebben gevolgd:

Wat me echt het allermeest aanspreekt is de spirituele invalshoek van Sabine. Dat is voor mij echt het grote pluspunt. Dit was precies wat ik nodig had in deze fase in mijn leven. Ik ben dankbaar!

Het geeft veel rust te leven volgens de basisprincipes. Ik neem mezelf en anderen minder kwalijk. B.v. fouten maken of verkeerde keuzes kun je door de vooronderstellingen begripvoller hanteren. Bewustzijn van het belang van het onbewuste geeft me vertrouwen. Daardoor luister ik meer naar mijn intuïtie. Vertrouwen op het onbewuste geeft me rust. Ik vond het een waardevolle aanvulling dat spiritualiteit in de opleiding is geïntegreerd.

Ik heb genoten en geleerd van de meditaties en alle extra informatie die je hierbij gaf.

De opleiding betekent voor mij voor een heel groot deel bewustwording. Als je mij voordat ik met de opleiding was begonnen had gevraagd naar wie ik ben, dan had ik van alles kunnen antwoorden: Ik ben Ellen, ik ben adviseur, ik ben sporter, ik ben stoer, ik ben tante, ik ben zusje, ik ben dochter, ik ben vriendin. En ga zo maar door. Door de training ben ik me er van bewust geworden dat bepaalde rollen die ik mezelf had toebedeeld belemmerend voor mij werken. En ik heb geleerd deze rollen meer los te laten.

De training is voor mij een belangrijk keerpunt in mijn leven. Ik sta nu veel positiever in het leven dan en paar maanden geleden. Sabine heeft daar veel aan bijgedragen.

Ik heb vooral mezelf heel goed leren kennen. Hoe komt het dat een bepaalt probleem er is? Waardoor is het ontstaan? Dit heeft plaats gevonden gedurende de blokken, dus door alle stof heen. Ik vond het vooral mooi om te zien hoe je met tijdlijnen aan de slag kunt gaan, en hier situaties in de toekomst sterker mee te maken, of herinneringen in het verleden op een andere manier  beleven. Ook was het een eye- opener voor mij om me bewust te zijn van mijn eigen model van de wereld.

De training heeft mijn wereld verruimd. Ik kijk anders naar dingen, minder op een beperkende manier. Niks is eigenlijk goed of fout (achter elk gedrag zit iets positiefs, en is voor dat moment misschien de beste oplossing) maar je moet ook kijken wat op dit moment het beste is, en hoe je dat anders zou kunnen doen. Oud aangeleerd gedrag is nu misschien niet meer van toepassing op de huidige situatie. Je begrijpt gedrag van de ander beter en je wordt hierdoor denk ik milder. Je kunt met woorden in je taal beter aansluiting vinden bij de ander. De training gaf mij elke keer heel veel energie omdat ik veel nieuwe dingen leerde en anders tegen situaties aan ging kijken.

Wat de training met mij heeft gedaan, kan ik eigenlijk niet eens in woorden uitdrukken. Het proces is bij mij nog steeds in volle gang en dat zorgt er ook voor dat ik me verward voel in positieve zin. Bewust en steeds vaker onbewust pas ik het toe in mijn leven. De grootste winst is toch wel, dat ik dichter bij mezelf ben gekomen dan dat ik ooit ben geweest en dat maakt me ook wel weer kwetsbaar. Dat laatste vind ik soms best spannend en emotioneel, omdat ik dan ook kanten van mezelf zie, die ik minder leuk vindt. Door dichter bij mezelf te komen heb ik ontdekt, dat ik andere keuzes ga maken. Sabine en de assistenten: ontzettend bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan om dit allemaal mogelijk te maken! Bedankt voor jullie spiegel, hulp, inspiratie en liefdevolle aanpak. Ik had het niet willen missen!

Ik heb mezelf beter leren kennen en ben tot de conclusie gekomen dat ik voor mezelf de lat veel te hoog leg. Alles moet perfect zijn en het is nooit goed genoeg en ik moet vooral zelf de touwtjes in de handen houden. Nu durf ik vaker hulp van anderen te vragen en hoef van mezelf niet meer alles zelf te regelen. Het was wel even wennen maar ik leef nu veel rustiger en kan me meer ontspannen en meer genieten. In mijn werk pas ik de technieken uit de opleiding ook toe. Ik ga gesprekken anders in door goed te luisteren en heb meer begrip voor het model van de wereld van de ander. De balans tussen werk en privé heb ik voor mezelf hersteld door niet meer 7 dagen per week met werk bezig te zijn. Ook hier heb ik een doel gesteld en het teruggebracht naar 4 dagen. Het afstemmen op de ander en dan communiceren op de manier van vertrouwen en begrip voor elkaar heeft veel indruk op mij gemaakt. Wanneer ik nu in gesprek ben met een ander dan herken ik steeds vaker waar en waarom het eerder niet goed ging.

Ik vind jouw trainingsdagen zeer zinvol en professioneel ingevuld. Jouw spirituele visie ‘met beide benen op de grond’ inspireert mij zeer.

Ik werd vanmorgen heel vroeg wakker en lag na te genieten van de afgelopen 3 dagen. Wat een flow en kracht heerste er om me heen.  En dan hoor ik nadat je mij programmeerde zo’n mooie uitkomst, een baken met oprechtheid en puurheid en voelde daarbij deze boodschap tot in mijn ziel binnenkomen. Eindelijk! Ik voel het. Dus lag ik daar vanmorgen aan te denken, en opeens zag ik mezelf vanaf een afstandje maar ook wel weer heel dichtbij.  Ik zag mezelf een soort jas uittrekken en dit werd vervangen door een beeld waarbij ik door een opening vanuit mijn hoofd kroop,  en mezelf fonkelnieuw naar mijn “afgevallen belemmeringen” zag kijken.   En dit kwam zo binnen bij mij en ik wist zo zeker dat wat ik zag WAAR is. En daar heb ik toch wel kippenvel van.  Sabine, ik ben je heel erg dankbaar dat ik de weg naar mezelf gevonden heb en nog veel meer ga ontdekken via de lessen die ik bij jou ontvang.

Wil jij dit ook?

Wil jij je niet langer laten leiden door belemmerende overtuigingen en de kracht van bekrachtigende overtuigingen echt ervaren en toepassen in je dagelijks leven?

Dan is mijn jaartraining Op weg naar Jezelf een mooie investering.
De jaartraining is gebaseerd op mijn boek Anders Denken, anders Voelen, anders Doen.

Je kunt hier gratis het eerste hoofdstuk aanvragen.

Lees hier het eerste hoofdstuk