NLP Master Practitioner
NLP Groningen

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

NLP Master Practitioner van NLP Groningen

In de Master NLP-opleiding staan de volgende thema’s centraal:

 • het veranderen van kernpatronen van jezelf en anderen (met behulp van de 5 kindconclusies)
 • het veranderen of bijstellen van overtuigingen, waarden en criteria
 • het werken met metaprogramma’s – dit is de blauwdruk hoe iemand werkt en denkt. De metaprogramma’s zijn een prachtige basis om te motiveren, inspireren en te veranderen

We gaan op een dieper niveau werken met de logische niveaus, met name op overtuigingen, criteria, identiteits- en missie niveau. Een mooi thema in de Master-Practitioner is het modelleren. Je brengt tijdens de opleiding een vaardigheid van een ander in kaart die jij graag zou willen hebben, of iets dat je graag wilt leren en ontwikkelen of een doel dat je graag wilt bereiken. De verdieping op de Practitioner zit in het maken van de modelling. In deze modelling komen alle tools en techieken van NLP voorbij, je komt tot je ware kern en je lost blokkades en belemmerende overtuigingen op. Het is een prachtige manier om alle tools en technieken van NLP te integreren. Je kunt het vergelijken met het halen van je rijbewijs. Als je eenmaal het rij-examen hebt gehaald, leer je pas echt rijden. Je wordt van bewust bekwaam naar onbewust bekwaam. In de NLP Practitioner heb je je ‘rijbewijs’ gehaald en in de Master Practitioner leer je ‘rijden’ en word je onbewust bekwaam. De NLP Master Practitioner is een onmisbaar vervolg op de Practitioner.

Je leert doelen sneller bereiken en problemen ervaar je niet meer als problemen

Als je het proces van model-leren eenmaal hebt gedaan zullen problemen en hindernissen in de toekomst sneller en gemakkelijker op te lossen zijn en kun je je doelen gemakkelijker halen. Het kan zelfs gebeuren dat je na de Master geen echte problemen meer ervaart. Dat je problemen ervaart als een paar kleine hobbels die gemakkelijk op te lossen zijn. Er wordt al vaak gezegd dat er geen problemen bestaan maar alleen uitdagingen. Na de Master zul je dit ook daadwerkelijk zo gaan ervaren. Je zult meer tijd hebben voor wat je echt belangrijk vindt in het leven en je bent in staat om jouw waarden in je leven te creëren.

Anita Schelling is jouw trainer

Anita Schelling geeft bij NLP Groningen de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner. De opleiding is erkend door de NVNLP. Naast de verplichte onderwerpen van de NVNLP (zie onderstaand programma) integreert Anita in haar opleiding geweldloze communicatie en systemisch coachen.

Onderwerpen die o.a. aan de orde komen:

In de Practitioner behandelen we een aantal metaprogramma’s. Deze worden in de Master Practitioner verder uitgediept. Het herkennen van metaprogramma’s is een krachtig hulpmiddel in onze communicatie. Inzicht in metaprogramma’s bevordert het begrip voor andermans gedrag. Het geeft informatie over hoe je jezelf én de ander beter kan motiveren, inspireren en overtuigen.

Metaprogramma’s brengen jouw patronen en gewoontes in kaart. Ofwel  hoe je denkt, voelt en doet. En door je taalgebruik aan te passen aan deze metaprogramma’s bieden ze direct de mogelijkheid om het gedrag van de ander en jezelf gericht te beïnvloeden.In communicatie vormt dat een fantastische mogelijkheid om af te stemmen op anderen, anderen respectvol te overtuigen en het beste uit jezelf en anderen te halen. Bovendien bieden metaprogramma’s een concrete tool om het functioneren in organisaties te verbeteren.

Je kunt met deze tool vergaderingen gemakkelijker en effectiever laten verlopen, je kunt het toepassen in POP- en functioneringsgesprekken,  je kunt het toepassen om mensen in te zetten op hun kracht en talenten

Een kind reageert vanuit zijn model van de wereld op dat moment op de buitenwereld en trekt zo een aantal conclusies. Kindconclusies trekken we allemaal, alleen heeft de één er wel meer last van dan de ander. Je kunt ook meerdere kindconclusies trekken. De eerste 2 kindconclusies trek je al als pasgeboren baby en iedereen trekt altijd 1 of beide van deze conclusies. Deze conclusies zijn namelijk niet te voorkomen.

De andere 3 kindconclusies ontstaan in de baby, peuter of kleutertijd en zijn gebaseerd op de angst voor afwijzing en erbij willen horen, gewaardeerd willen worden, lief gevonden worden. Uit al deze kindconclusies komen onze gedachtes voort. Dit worden onze overtuigingen. Zij bepalen daarmee ons beeld van de wereld en hebben daardoor grote gevolgen op ons latere leven. Want deze – bewuste en onbewuste overtuigingen – bepalen ons gedrag.

En door onze overtuigingen en ons gedrag reageert de wereld zoals wij denken en worden onze overtuigingen alleen maar weer bevestigt en zo blijf je denken zoals je altijd dacht. MAAR je hoeft niet alles te geloven wat je denkt. Wat je als kind dacht is niet persé waar! Kindconclusies hebben zowel positieve als negatieve kanten. Hierin zit de kern om het negatieve effect van de kindconclusies om te keren. Dat je jezelf bedankt voor deze kindconclusie en kijkt, luistert en ervaart wat ze je tot nu toe hebben opgeleverd.

Een belangrijk thema in de Master-Practitioner is het modelleren van menselijke vermogens. Je brengt tijdens de opleiding een vaardigheid van een ander in kaart die jij graag zou willen hebben, of iets dat je graag wilt leren en ontwikkelen of een doel dat je graag wilt bereiken. De verdieping op de Practitioner zit in het maken van de modelling. In deze modelling komen alle tools en techieken van NLP voorbij én je komt tot je ware kern en je lost blokkades en belemmerende overtuigingen op.

Model-leren is leren leren
Met model-leren leer je op een hele snelle én effectieve manier én blijvende manier. Je komt door het model-leren heel snel tot de kern waar het om draait, zodat je ware ik, je passie en je missie zichtbaar worden. Voor een modelling heb je alle tools uit de Practitoner nodig én je krijgt in de Master aanvullingen op het niveau van overtuigingen, criteria, identiteit en missie om het echt compleet te maken.

Je leert doelen sneller bereiken en problemen ervaar je niet meer als problemen
Als je het proces van model-leren eenmaal hebt gedaan zullen problemen en hindernissen in de toekomst sneller gemakkelijker op te lossen zijn en kun je je doelen gemakkelijker halen. Het kan zelfs gebeuren dat je na de master geen echte problemen meer ervaart. Dat je problemen ervaart als een paar kleine hobbels die gemakkelijke op te lossen zijn. Er wordt al vaak gezegd dat er geen problemen bestaan maar alleen uitdagingen. Na de master zul je dit ook daadwerkelijk zou gaan ervaren. Je zult meer tijd hebben voor wat je echt belangrijk vindt in het leven en je bent in staat om jouw waarden in je leven te creëren.

Systemisch werken heeft tot doel verborgen belemmeringen binnen een systeem ( gezin, school, organisatie, familie e.d. ) zichtbaar te maken.  Systemisch werk is een krachtig hulpmiddel om je los te maken van de beperkingen uit je verleden. Je krijgt een diepgaand inzicht in jezelf en de dynamieken die de menselijke relaties stuurt.

Vragen die je kunt inbrengen zijn:

 • Ik kan er niet toe komen om beslissingen te nemen
 • Ik voel me vaak moe of angstig en ik weet niet waarvan
 • Sommige mensen kunnen me zo kwaad krijgen, hoe kan dat?
 • Waarom maak ik mij steeds kleiner of groter dan nodig?
 • Hoe krijg ik beter contact met mijn kinderen, broer, zus of ouders?
 • Waarom wil ik steeds weg als het te lastig wordt?
 • Soms lijkt het wel of ik nooit iets goed doe
 • Ik heb moeite mijn plek te nemen in relaties of op mijn werk
 • Ik kan me soms zo schamen en ik weet niet waarvoor
 • Van mijn partner/familie krijg ik niet de waardering die ik graag wil voelen
 • Hoe komt het dat ik mij steeds zo verantwoordelijk voel

Delen op Social Media
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Meer informatie?

Wilt je meer informatie of een persoonlijk gesprek. Neem dan contact met ons op.
Contact opnemen

Waar en wanneer?

Zuidlaren, Groningen

Trainer: Anita Schelling

 • 9 en 10 september 2017
 • 7 en 8 oktober 2017
 • 4 en 5 november 2017
 • 25 en 26 november 2017
 • 13 en 14 januari 2018
 • 10 en 11 februari 2018
 • 10 en 11 maart 2018
 • 7 en 8 april 2018
 • 12 mei Systemisch waarnemen en 13 mei Certificeringsdag

Wat kost het?

€ 2.875,00

Inclusief btw. Particulieren kunnen in 2 termijnen betalen. De opleiding is aftrekbaar van de belasting.

Ik meld mij graag aan voor de opleiding NLP Master Practitioner met als startdatum:

9 september 2017