NLP oefening transformeren van overtuigingen

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

NLP Oefening Transformeren van een belemmerende overtuiging

Voorbereiding voor de oefening transformeren van een overtuiging

1. Neem een belemmerende overtuiging. Je wilt iets maar het lukt niet of je durft het niet, wat houdt je tegen etc. Zoek naar de verborgen overtuiging op identiteitsniveau. Wat moet je geloven (over jezelf) om te zeggen dat…… zoek ook de verborgen voordelen, de positieve intentie. Want deze mag je uiteraard behouden.

2. Formuleer een nieuwe overtuiging, deze moet de voordelen van de oude overtuiging bevatten en nieuwe elementen toevoegen die de persoon zullen ondersteunen om te bereiken wat hij graag wil. Voorwaarden voor de nieuwe overtuiging:
a. Kort en krachtig geformuleerd
b. Positief geformuleerd
c. Ecologisch verantwoord

3. Leg de plaatsankers neer op de volgende manier:

4. Schrijf de oude overtuiging op een papiertje, eventueel maak je daarbij een tekening, en leg het papiertje met de oude overtuiging op plaatsanker 1.
5. Idem voor de nieuwe overtuiging en leg deze op plaatsanker 2.

Oefening transformeren van een overtuiging

6. Ga naar neutraal en zoek naar een situatie waarin je twijfelde aan iets waarvan je het eerder wel geloofde. Ga op plaatsanker 3 staan en associeer je met dit gevoel van twijfel (twijfel die later ook gegrond bleek te zijn!). Noem je oude overtuiging en schud daarbij vertwijfeld met je hoofd en bedenk argumenten om deze oude overtuiging te ontzenuwen.
7. Ga naar neutraal en alles even afschudden. Neem een situatie waarin je het gevoel had helemaal open te staan voor iets nieuws, vol blijde verwachting (wat later ook goed is gekomen, bijv. nieuwe baan o.i.d.) en ga naar plaatsanker 4 en associeer je met dit gevoel.
8. Neem dan het papiertje met je nieuwe overtuiging in de hand en stap weer terug op plaatsanker 4 (openstaan) en laat het gevoel van openstaan weer helemaal tot je doordringen en vindt argumenten die de nieuwe overtuiging interessant en waardevol maken. Laat de nieuwe overtuiging op deze plek achter. En kom naar neutraal.
9. Loop naar je oude overtuiging, pak hem op en loop naar plaatsanker 3 – de twijfel en voel weer  deze twijfel. Loop dan door naar het archief/het museum en leg je overtuiging daar neer. Bedank je oude overtuiging voor alles wat hij voor je heeft gedaan en dat je de positieve intentie wilt behouden, maar de bijbehorende overtuiging heb je nu niet meer nodig. Bedank hem nogmaals en geef hem een mooie plaats in je archief/museum, neem afscheid van je oude overtuiging.
10. Loop naar je nieuwe overtuiging (deze ligt op plaatsanker 4) en voel hoe het nu is, hoe deze nieuwe overtuiging voelt en pak het papiertje met de nieuwe overtuiging op en loop naar de plaats waar al je overtuigingen liggen (plaatsanker 6). Voel wat dit met je doet, beleef en ervaar dit helemaal.
11. Ga naar plaatsanker 7 en overzie vanuit deze positie de ruimte waarin je hebt gewerkt. Herinner je doel/missie en onderzoek in welke mate de nieuwe overtuiging je doel/missie ondersteunt en als er nog iets veranderd moet worden dan doe je dat nu (eventueel kun je de cirkel herhalen). Beslis of je de nieuwe overtuiging helemaal aanvaardt.
12. Als het gevoel goed is, stap je weer op plaatsanker 6 en neem de nieuwe overtuiging op in je hart.
De oefening ‘transformeren van een beperkende overtuiging’ is onderdeel van Overtuigingen. .

Anders Denken, anders Voelen, anders Doen

Lees gratis het eerste hoofdstuk van mijn boek ‘Anders Denken, anders Voelen, anders Doen’

  • Ben jij toe aan de volgende stap in je leven?
  • Wil jij je hart volgen en je volle potentieel leven?
  • Maar vind je het lastig om deze stap te zetten of weet je nog niet precies wat je wilt?

Op basis mijn eigen ervaring en de ervaring met al mijn klanten weet ik, dat je alles in je hebt om te zijn wie je werkelijk bent, je hart te volgen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Je hoeft dit alleen te her-ontdekken en je angsten te overwinnen. Mijn boek helpt jou om te ontdekken wat je wilt, hoe jij je hart volgt én hoe je gaat doen wat je wilt.

De wet van aantrekkingskracht

Door de jaren heen ben ik expert geworden in de wet van aantrekkingskracht. Deze wet helpt jou om jouw doelen en dromen te realiseren. Als de wet van aantrekkingskracht nu nog niet voor je werkt, mis je belangrijke informatie.

In het eerste hoofdstuk van mijn boek Anders Denken, anders Voelen, anders Doen deel ik met jou het hele geheim van de wet van aantrekkingskracht.

 

Download hier gratis het eerste hoofdstuk

 

 

 

 

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email