NLP Oefening Hulpbron Bateson

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

NLP Oefening

Creatief gebruik maken van je eigen hulpbronnen, talenten en vaardigheden volgens de Bateson strategie

Het doel van deze oefening is om op een creatieve manier, met gebruik maken van een eigen hulpbron uit een andere context een probleem op te lossen. De strategie is geschikt voor zelfstandig gebruik en zeer geschikt om anderen te begeleiden.
 1. Neem een probleem in gedachten, iets waar je niet verder mee komt
 2. Leg in de ruimte 3 papiertjes neer of zet 3 stoelen neer
 3. Ga op de probleemsituatie staan en leef je helemaal in deze situatie in. Wat zie je in de probleemsituatie, wat denk je, wat voel je, wat doe je, zijn er anderen bij betrokken, en zo ja hoe ervaar je de ander
 4. Ga dan naar je hulpbron. Kies een situatie, liefst een hobby of liefhebberij (in ieder geval iets dat NIETS met de probleemsituatie te maken heeft). Een hobby of liefhebberij waarin je heel creatief bent, dat je met enthousiasme doet, waar je goed in bent. En beleef deze situatie alsof het nu is. Wat voel je, wat zie je, wat denk je, zijn er anderen bij betrokken en zo ja hoe ervaar je dit.
 5. En stel je nu eens voor dat er in deze situatie, waarin je creatief en enthousiast bent, waar je goed in bent, dat er een soortgelijk probleem als in de probleemsituatie zich zou voordoen. Hoe zou je dat hier oplossen. Welke alternatieven, kwaliteiten en mogelijkheden heb je in de hulpbronactiviteit tot je beschikking.
 6. Stap nu in de Metapositie. En kijk zowel naar de probleemsituatie als de hulpbronactiviteit. In de hulpbronactiviteit heb je de kwaliteiten en mogelijkheden om een soortgelijk probleem op te lossen. Stel je voor dat je op een vergelijkbare manier de probleemsituatie zou kunnen oplossen. Welke kwaliteiten uit je hulpbronactiviteit zou je kunnen gebruiken in de probleemsituatie? En welke mogelijkheden biedt dit? Wellicht ontstaan er nu nieuwe creatieve manieren, mogelijkheden en alternatieven om je probleem op te lossen.
 7. Stap dan weer terug in de probleemsituatie en stel je dan voor, dat je met je nieuwe mogelijkheden het probleem gaat oplossen. Hoe voelt dat?

 

Gratis energiechecklist

Heb jij genoeg energie?

Als je op een creatieve manier aan de slag wilt met je eigen hulpbronnen om problemen op te lossen heb je veel energie nodig. Veel mensen zijn moe en hebben het te druk. Ze leven in de waan van de dag en komen niet toe aan de dingen die echt belangrijk zijn.

Is dit je probleem;

 • Je hebt het gevoel dat er nu te weinig balans is tussen werk en privé
 • Kost je baan je meer energie dan je zou willen?
 • Je zou meer energie willen hebben om te doen wat je écht leukt vindt?
 • Je doet op dit moment te vaak werkzaamheden die je eigenlijk niet meer leuk vindt?
 • Je hebt het gevoel dat er meer in je zit?

Hoe zorg je voor meer energie, meer tijd, meer rust en meer plezier in je leven, zodat je kunt zijn wie je bent en doet wat je écht leuk vindt?

Of misschien sta je op een kruispunt in je leven en vraag je je af of je wel genoeg energie hebt om je volgende stap te zetten.

Doe dan nu de gratis energiechecklist en ontdek de antwoorden op al deze vragen.

Vraag hier de gratis energiechecklist aan voor meer energie en minder stress >>

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email