De Metafysische Wetenschap en de zin van ziek zijn

Belangrijke vragen om achter de oorzaak en de bron te komen van je lichamelijke kwalen

(uit ‘je lichaam zegt: hou van jezelf’ van Lise Bourbeau).

Om jezelf te oriënteren op de oorzaak van jouw lichamelijke ziekte of klacht, kun je jezelf de volgende vraag stellen. Lees en herlees de vragen goed. Het is belangrijk om de diepere betekenis van deze vragen goed tot je te laten dringen, voordat je ze beantwoordt.

Lichamelijke aspecten

Wat zijn de woorden die het best omschrijven wat ik ervaar in of op mijn lichaam en hoe voel ik mij daarbij?

Het antwoord op deze vraag geeft een goed zicht op wat jij ervaart als het gaat om de persoon of situatie die aan de basis staat van je kwaal.

Emotionele aspecten

 1. Wat kan ik niet meer doen en/of hebben vanwege deze kwaal
  Het antwoord op deze vraag laat een of meerdere verlangens of wensen zien die geblokkeerd worden.
 2. Als ik mijzelf zou toestaan om deze wensen of verlangens te vervullen en te bereiken wat ik graag wil, wie/wat/waar zou ik dan zijn?

Psychische/mentale aspecten

 1. Als ik mijzelf toestemming zou geven om …. te zijn (vul hier de antwoorden in van de vorige vraag b) welke onaangename dingen zouden er kunnen gebeuren EN wat zouden andere mensen wel van mij denken, of wat zou ik daarvan vinden over mijzelfJe antwoorden zullen overeenkomen met de ideeën die je hebt over het voldoen aan je behoeftes en het waarmaken van je dromen. Jouw gedachten hierover hebben echter een nadelig effect en manifesteert zich ook als een lichamelijke blokkade
 2. Wat levert de kwaal jou op, ofwel wat is de positieve intentie van je kwaal. Stel je voor dat je deze kwaal niet meer zou hebben, wat zou je dan missen in je leven. Of wat heb je door deze kwaal over jezelf en het leven geleerd, wat heeft hij je tot nu toe gebrachtHet beantwoorden van deze vraag stelt je in staat om jezelf te vergeven (zie verderop) en je te richten op de positieve kanten in plaats van de negatieve. Dit verandert je mindset, je gaat van negatief denken over op positief denken en dat zal een enorm verschil in je leven maken.

Spirituele aspecten

Kijk nog eens naar wat jij geantwoord hebt bij vraag 2 van de emotionele aspecten. Jouw antwoord hierop laat een diepe, verborgen behoefte zien, die onderdrukt wordt door een bepaalde (onbewuste) overtuiging die nu niet meer van toepassing is. Je hebt verschillende manieren om je onbewuste overtuigingen te transformeren. Methoden die helemaal op je onbewuste werken zijn bijvoorbeeld de MIR-Methode, Familie-opstellingen of een helende reis. In mijn jaartraining Op weg naar Jezelf doe ik veel oefeningen om je belemmerende overtuigingen te transformeren.

En kijk nog eens naar de vraag b van de psychologische/mentale aspecten. De antwoorden op deze vraag zorgen ervoor dat je weer in je kracht komt en je kunt ervoor kiezen de positieve intentie in je leven te manifesteren door bewuste keuze in plaats van door een hinderlijke lichamelijke kwaal. Een mooie manier om de positieve intentie van je probleem te ontdekken is het lopen van de logische niveaus. Klik hier een beschrijving van deze oefening

Beide vragen zorgen ervoor dat jij meer vanuit je hart en je passie gaat leven.

En dan….

Als je eenmaal weet waardoor het zijn zoals jij echt wenst te zijn geblokkeerd wordt, dan zul je daarmee aan het werk moeten gaan. De eerste stap is erkennen dat jij ergens op een bepaald moment in je leven ervoor gekozen hebt om te denken dat je het goed deed. Je was van mening dat dit verder lijden zou voorkomen, zodat je niet steeds weer dezelfde pijn zou hoeven ervaren.

De volgende stap is: stel jezelf de vraag of je dit nog steeds nodig hebt om gelukkig te zijn. Als je daar ‘ja’ op antwoordt is dat geloof dus nog steeds van belang voor jou – ga er dan zeker mee door en leef je leven zoals je dat altijd hebt gedaan. Maar verwacht dan ook niet dat er in je leven ook maar iets gaat veranderen (lees hier een mooi gedicht hierover). Wees je ervan bewust dat jij de architect bent van jouw leven, de keuze ligt geheel bij jou. Maar bedenk dat door niet te kiezen voor wat je écht wilt in je leven dat leven ook zo zal blijven, er verandert dan niets. Als je echter diep in je hart weet dat je je manier van leven wilt veranderen, is het enige dat je hoeft te doen de nodige stappen te zetten om jouw wensen en verlangens te realiseren, om te zijn wie je wilt zijn!

Om te zijn wie je wilt zijn is een belangrijke stap om van jezelf te gaan houden. Dit is het krachtigste medicijn voor alle kwalen. Door van jezelf te houden wordt je bloedsomloop weer opgeladen, waardoor er nieuw leven in alle cellen, moleculen en submoleculen in je lichaam stroomt. Dit werkt helend voor de geest én je lichaam. Door van jezelf te houden, jezelf te vergeven, krijg je meer energie en is je lichaam weer in harmonie.

Mediteren als hulpmiddel

Mediteren is een prachtig hulpmiddel om te luisteren naar de wijsheid van je lichaam.
Dit contact maak je via je hart en je intuïtie.
Wil je meer contact hebben met je hart?
Wil jij meer rust, meer energie en minder stress?
Luister dan nu mijn gratis hartmeditatie

De hartmeditatie is een hele bijzonder meditatie.

 • Je ervaart direct minder stress en meer rust
 • Je krijgt meer contact te maken met je hart, zodat je steeds meer leeft vanuit je hart
 • De meditatie verbindt je de bron, wie jij werkelijk bent, de aarde en alles om je heen
 • De meditatie zorgt voor een gezonde ademhaling
 • Het verbetert je immuunsysteem
 • Door deze meditatie krijgt je direct een goede hartcoherentie
 • én het verhoogt jouw trillingsfrequentie, waardoor je meer liefde, vreugde en geluk naar je toe trekt. Dit heeft alles te maken met de wet van aantrekkingskracht.

Vraag hier de gratis hartmeditatie aan >>

 

 

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email