NLP Oefening Associeren en Dissocieren

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

NLP Oefening Associëren en Dissociëren

De kwaliteit van associëren is dat je volledig in het hier en nu een ervaring beleeft (ook al vindt deze ervaring in het verleden of in de toekomst plaats). Dissociëren helpt je juist om je los te maken van een ervaring en deze ervaring meer te beschouwen. Je creëert afstand met betrekking tot de ervaring. Het is belangrijk beide mogelijkheden goed te ontwikkelen. Er zijn momenten dat het fijn is een ervaring volledig in het hier en nu te beleven, bijvoorbeeld als je verliefd bent. En er zijn momenten dat enige afstand nuttig is zoals bij angst, heftige emoties, trauma’s en fobieën. Ook komt er meer informatie in je bewustzijn, een verschillend perspectief, verruimd bewustzijn en referentiekader.

Voel en ervaar het verschil

  1. Neem een vervelende ervaring in gedachten.
  2. We beginnen met associëren: stap eens helemaal in de herinnering en ervaar weer wat je op dat moment ervoer met al je zintuigen, alsof het hier en nu plaatsvindt. Kijk om je heen, luister naar wat je kunt horen, voel je gevoelens van dat moment, ruik de geuren en proef de smaak. Duik in de ervaring, trek het aan als een overjas, dompel je er in onder, spring er in, wikkel jezelf er in, sla het om je heen.
  3. Wat doet dit met je? Hoe voelt deze ervaring?
  4. We gaan nu over tot dissociëren: Zie jezelf op een groot bioscoopscherm. Jij zit in de zaal en kijkt naar de film van jezelf. Je ziet jezelf in deze vervelende ervaring, wat valt je op, hoe ziet de omgeving eruit terwijl je naar het scherm kijkt, wie en wat is er allemaal aanwezig, wat zie je jezelf doen, wat is het effect van jouw gedrag op de omgeving, en terwijl je naar het scherm kijkt wat zijn dan je gevoelens over jezelf in deze film, wat denk je nu over jezelf en over de anderen? Wat valt je nu op wat je eerder is ontgaan?
  5. Wat doet dit met je? Hoe voelt deze ervaring.

De oefening associëren en dissociëren is onderdeel van het herkaderen.

Gratis videoserie Bewust Communiceren

Hoe anders zou jouw leven eruit zien als jij zonder oordeel, positief en ondersteunend naar jezelf en anderen in het leven zou staan?

Ik heb ik voor jou 10 gratis videolessen gemaakt

De lessen in deze training zijn écht anders dan andere trainingen

Ze gaan over je houding en je manier van denken

Deze 10 lessen zijn gebaseerd op de 10 basisprincipes van NLP en ze helpen jou succesvoller met je communicatie om te gaan en meer compassie te hebben met jezelf en anderen. Ze geven je ruimte en flexibiliteit in je communicatie en gedrag. Ze maken je bewust van jouw communicatie. En je gaat meer bereiken met jouw communicatie naar anderen toe. Je kunt hen gemakkelijker overtuigen van jouw standpunt. Je begrijpt anderen beter en jij kunt je boodschap gemakkelijker overbrengen.

Communiceren doe je niet alleen met de ander, maar ook met jezelf. Dat laatste wordt vaak vergeten. Ga eens na, is dat wat je allemaal tegen jezelf zegt altijd zonder oordeel, positief en ondersteunend? Of is je innerlijke stem kritisch en veroordelend, waardoor je niet altijd je hart volgt en naar je intuïtie luistert?

Deze 10 gratis videolessen zijn bedoeld om te leren onbevooroordeeld waar te nemen. Als jij jezelf en de ander vanuit een ander perspectief ziet ontstaat er écht contact, waardoor je veel meer leeft in het nu en werkelijk accepteert wat er is. Dan ben je vrij om te zijn wie je echt bent, je hart te volgen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Hoe mooi zou het zijn als iedereen dit zou doen!

Ik train deze 10 basisprincipes al 15 jaar in mijn opleidingen en ik heb ze al aan duizenden mensen geleerd en ze zeggen allemaal dat deze basisprincipes echt een verschil maken in hun leven.

Ja, ik wil de 10 gratis videolessen

 

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email