NLP Oefening Angsten onder ogen zien

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

Oefening Je angsten onder ogen zien

Stap 1. Erken je angsten en bevrijd je van je angsten

De meeste angsten zijn illusies. Je hebt instinctieve angsten. Het zijn de angsten die horen bij het overleven van je fysieke lichaam. Deze angsten zorgen voor de freeze-fight-flight reactie. De meeste andere angsten ontstaan door belemmerende overtuigingen die je hebt over jezelf en de anderen. Ze bestaan niet werkelijk. Ze bestaan niet in het hier en nu. Het is belangrijk je angsten onder ogen te zien, ze te erkennen.

Dus waar ben je bang voor en hoe bevrijd je je van je angsten:

Je zegt hardop tegen jezelf (voor de spiegel) of tegen een vriend: ik ben bang voor/ik ben bang dat…… en voel je angsten. En op dat moment kijk je om je heen in de fysieke wereld, je huidige realiteit. Kijk om je heen, waar ben je nu op dit moment, wat zie je precies en adem in en uit. Angst brengt je naar een plek die niet bestaat en je biedt je angst het hoofd door jezelf te ankeren in de huidige situatie, in het hier en nu. En realiseer je dan dat je angsten niet echt zijn, niet reëel en ze controleren jou als je ze niet erkent en verstopt. Angst haalt je uit je kracht. Juist door ze te benoemen en erdoor heen te ademen verdwijnen ze en realiseer je je, dat je creatief bent, dat je je problemen aankunt en in staat bent ze op te lossen en nieuwe keuzes kunt maken. En alleen in het hier en nu kun je je problemen aan en nieuwe keuzemogelijkheden creëren en gebruik maken van je kracht.

Stap 2. Vraag hulp of begeleiding aan je spirit, je 6e zintuig, je intuitie

Benoem een probleem, moeilijke situatie, angst of lastige keuze. En adem. Leg je hand op je hart, sluit je ogen, adem in en zeg:

mijn spirit/mijn hogere zelf/mijn ware ik/mijn intuïtie/mijn hart zegt……… en wacht op het antwoord, kijk en luister wat er dan in je opkomt, wat je dan uitspreekt, wat er dan gebeurd.

Dit is een hele mooie manier om in contact te komen met je intuïtie, je hart en jouw creatieve deel. Hiermee krijg je vertrouwen, dat je hulp krijgt, begeleiding krijgt en er niet alleen voor staat, je creëert hiermee rust, balans en innerlijke vrede.

Stap 3. Blijf ademen

We vergeten vaak te ademen. Dit zorgt voor angsten, stress, depressie, onrust, ziekte. Door onze adem in te houden activeren we het flight-fight mechanisme in ons lichaam. De adem is de sleutel tot rust, tevredenheid, geluk, gezondheid, harmonie, vrede en balans. Het is de sleutel voor een coherente hartslag, waardoor je in je kracht blijft.

Als je stress of onrust voelt, haal adem. Het liefst in door de neus en uit door de mond en bij het uitademen mag je ook zuchten of geluid maken. Je kunt ook de toppen van je wijsvingers en duimen tegen elkaar leggen. Bij het inademen zeg je ‘ik ben’ en bij het uitademen bijvoorbeeld ‘kalm of rustig of ik ben die ik ben’. En doe dit 1 tot 3 keer. En vanuit deze staat kun je de andere tools gaan gebruiken.

Andere tools en technieken

Uiteraard zijn er nog veel andere methoden om je angsten te erkennen en je hiervan te bevrijden. Veel NLP technieken kunnen je hierbij ondersteunen. Ook methoden als EFT en EMDR zijn hele effectieve manieren om jezelf van je angsten te bevrijden.
Daarnaast kan je zelf meteen aan de slag met meditatie op weg naar minder stress en meer innerlijke rust.

Gratis hartmeditatie

Wil jij meer rust, meer energie en minder stress?
Wil je meer contact hebben met je hart?

Luister dan nu mijn gratis hartmeditatie
De hartmeditatie is een hele bijzonder meditatie.

  • Je ervaart direct minder stress en meer rust
  • Je krijgt meer contact te maken met je hart, zodat je steeds meer leeft vanuit je hart
  • De meditatie verbindt je de bron, wie jij werkelijk bent, de aarde en alles om je heen
  • De meditatie zorgt voor een gezonde ademhaling
  • Het verbetert je immuunsysteem
  • Door deze meditatie krijgt je direct een goede hartcoherentie
  • én het verhoogt jouw trillingsfrequentie, waardoor je meer liefde, vreugde en geluk naar je toe trekt. Dit heeft alles te maken met de wet van aantrekkingskracht.

 

Vraag hier de gratis hartmeditatie aan >>

 

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email