Systemisch werken:
Familie-opstellingen
Organisatie-opstellingen
Loopbaanopstellingen

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

Familie-, organisatie en loopbaanopstellingen

Waar komen onze problemen en overtuigingen vandaan?

Vaak kunnen we bepaald gedrag van onszelf niet begrijpen, we lopen tegen problemen aan, of bepaalde dingen in een organisatie lukken steeds niet. Veel van de verklaringen hiervoor zitten in ons onbewuste en in de onderstroom. Ervaringen die we hebben opgedaan in het verleden bepalen dan ons heden en de toekomst. De onderstroom is niet direct zichtbaar, maar is wel aanwezig. Wat wel zichtbaar is zijn de gevolgen van de onderstroom. Dat zijn de momenten waarop je vast loopt en waar problemen ontstaan. In een opstelling maak je weer contact met deze onderstroom. De onderliggende problemen worden dan zichtbaar en kunnen daar geheeld en opgelost worden.

Belemmeringen en beperkende overtuigingen kunnen een diepe oorsprong hebben in een familiesysteem. We erven niet alleen uiterlijke kenmerken van onze voorouders maar ook overtuigingen en denkpatronen. Dit kan tot zeker 7 generaties teruggaan. Met systemisch werk wordt dit zichtbaar en krijg je handvatten om je hiervan te bevrijden en los te maken, zodat je je eigen leven kunt leiden vanuit je kracht.

Intuitief opstellen – het nieuwe opstellen

In de opstellingen die ik geef laat ik mij leiden door het lege midden zoals Bert Hellinger het noemt. Het lege midden is hetzelfde als de morfogenetische velden zoals Rupert Sheldrake dit noemt, Lynn McTaggart noemt dit fenomeem ‘Het Veld’ en het ‘Het Zero Point Field’ ofwel het ‘Nulpunt Energie Veld’. Jung noemde dit het Collectief Onbewuste. Anderen noemen het De Bron of De Leegte. Allemaal verschillende benamingen voor hetzelfde Veld waarin alle informatie aanwezig is. Ik stem mij af op het systeem dat wordt opgesteld en ik stem mij af op het Veld. En vervolgens laat ik mij leiden door het systeem, ik volg het systeem. En dit doe ik heel intuitief.

Een systeem beweegt zich altijd naar harmonie, liefde en balans.

Ik werk met familie-opstellingen, loopbaanopstellingen en opstellingen waarin jij je potentieel ontdekt.

Vragen die je kunt inbrengen zijn bijvoorbeeld:

 • Ik kan er niet toe komen om beslissingen te nemen
 • Ik voel me vaak moe of angstig en ik weet niet waarom
 • Sommige mensen kunnen me zo kwaad krijgen, hoe kan dat?
 • Waarom maak ik mij steeds kleiner of groter dan nodig?
 • Ik vind het lastig om zichtbaar te zijn
 • Ik sta altijd voor andere mensen klaar, maar ik vergeet mezelf
 • Ik vind het moeilijk om grenzen te stellen
 • Hoe krijg ik beter contact met mijn kinderen, broer, zus of ouders?
 • Waarom wil ik steeds weg als het te lastig wordt?
 • Soms lijkt het wel of ik nooit iets goed doe
 • Ik heb moeite mijn plek te nemen in relaties of op mijn werk
 • Ik kan me soms zo schamen en ik weet niet waarvoor
 • Van mijn partner/familie krijg ik niet de waardering die ik graag wil voelen
 • Hoe komt het dat ik mij steeds zo verantwoordelijk voel
 • Of je staat voor een keuze en welke keuze past het beste bij mij

Specifieke loopbaanvragen zijn bijvoorbeeld:

 • Ik sta op een kruispunt, wat is mijn volgende stap, waar ligt mijn potentieel
 • Blijf ik in een baan of ga ik weg, welke baan past het beste bij mij
 • Ik kom steeds dezelfde soort problemen tegen in mijn werk, hoe komt dat en hoe voorkom ik dat
 • Ik heb een conflict met een collega of leidinggevende
 • Ik kom altijd soortgelijke problemen tegen in mijn werk, hoe kan dat
 • Ik ben moe, ik voel me gestresst of ik heb een burnout. Wat zijn de oorzaken en hoe krijg ik meer energie.
 • Je bent op een vervelende manier weggegaan bij je vorige werkgever, hoe geef ik dit een plek en hoe kan ik verder

Lees hier meer over verschillende soorten opstellingen en vragen die je daarbij kunt stellen.

Wil jij meedoen aan een opstelling?

Ik organiseer een paar keer per jaar een opstellingendag.
Kijk op deze pagina voor de data.
Je kunt je via het inschrijfformulier opgeven.

De kosten voor representanten zijn € 50,00.

Wil je een vraag inbrengen dan zijn de kosten € 150,00.

Dit is inclusief koffie, thee en lunch.

Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je een vraag wilt inbrengen.
Er is ruimte voor 4 vragen vol=vol
Als je een vraag inbrengt, dan neem ik telefonisch contact met je op.
Als er nog plek is, dan betaal je het resterende bedrag bij.

 

Het is ook mogelijk om een opstelling op aanvraag te doen.
Dan plannen we samen een datum en ik nodig represanten uit of we doen een 1-op-1 opstelling.
Neem hiervoor contact met mij op via het contactformulier.

 

Ken je vrienden, kennissen of collega’s die interesse hebben in een opstelling?
Deel dan deze pagina met de onderstaande knoppen:

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email