Emotieschaal van Esther en Abraham Hicks

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

Emotieschaal van Esther en Abraham Hicks

Esther en Abraham Hicks hebben de emotieschaal ontwikkeld. Dat is een heel mooi en realistisch hulpmiddel. De emotieschalen 1 t/m 7 geven de positieve emoties weer. De emoties 8 t/m 22 geven de negatieve emoties weer. Hoe verder naar boven hoe gelukkiger en prettiger je je voelt. Hoe lager op de schaal hoe ongelukkiger je je voelt. De eerste 7 niveaus zetten je in je kracht en geven de positieve emoties weer. Van 7 tot 1 zit je in opwaartse spiraal. De emoties van 7 naar beneden halen je uit je kracht en zorgen voor een neerwaartse spiraal.

Vanuit de law of attraction weet je, dat sterke gevoelens een sterke energie hebben en soortgelijke energieën aantrekken. Dus hoe sterker je functioneert op de bovenste 3 schalen hoe beter je leven wordt. Functioneer je echter op de onderste 3 schalen, dan zal je leven steeds slechter worden. Het is dus belangrijk om je opwaarts op deze emotieschaal te begeven, want dan wordt je leven steeds beter en sta je meer in je kracht. Hoe je dit kunt bereiken leer je o.a. met NLP. Om de heftigheid van een emotie te verminderen of te neutraliseren en 1 of meerdere schalen op te schuiven kun je ook de gevoels-omdraaitechniek gebruiken.

Dit zijn de stappen van de emotieladder van Esther en Abraham Hicks

 1. Vreugde/blij, kennis/wijsheid/inzicht, kracht/zelfvertrouwen, vrijheid, liefde, zelfwaardering/dankbaarheid
 2. Passie
 3. Enthousiasme, graag willen/opgewonden, geluk
 4. Positieve verwachting, geloven/vertrouwen
 5. Optimistisch
 6. Hoop
 7. TevredenTussen trede 7 en 8 zit de omslag tussen negatieve en positivieve emoties:
 8. Verveling
 9. Pessimistisch
 10. Frustratie, irritatie, ongeduldig
 11. Overweldigd, overspoeld, bedolven
 12. Teleurstelling
 13. Twijfel
 14. Zorgen
 15. Verwijt, jezelf iets aanrekenen
 16. Ontmoedigd
 17. Boos
 18. Wraak
 19. Haat, woede/razernij
 20. Jaloezie
 21. Onveiligheid, schuld, je onwaardig voelen
 22. Angst/beklemming, verdriet/leed, depressief, wanhopig/radeloos/verslagenheid/hopeloos, krachteloos/machteloos, slachtoffer

De kracht van de emotieladder

De kracht van deze emotieladder is, dat je kunt waarnemen waar je je op deze schaal bevindt en wat is je grootst mogelijke kleine stap omhoog. Want het is namelijk niet realistisch, wanneer je op niveau 21 of 22 zit dat je dan direct naar niveau 1 kunt. Als je depressief bent kun je niet ‘zomaar’ van dingen gaan ‘genieten’ of je gelukkig voelen. Dat is niet realistisch en hoef je niet van jezelf te verwachten. Al is dit vaak wel wat je wilt. Met de emotieladder kun je stap voor stap de ladder beklimmen. Eén of twee stappen hoger is vaak wel realistisch en dan zit je toch weer in een opwaartse spiraal, ook al zit je nog onderin. Het gaat om de beweging naar boven. Want als je één of twee stappen bent opgeschoven kun je weer één of twee stappen naar boven. En zo klim je langzaam uit je dal.

Als jij nu een negatieve emotie ervaart. Kijk dan naar de emotieladder. Op welke tree bevind je je. En welke eerstvolgende tree is voor jou realistisch om te voelen. Stel je bent depressief of wanhopig. Dan sta je op trede 22. Wat zou de eerstvolgende stap voor jou kunnen zijn. Kun je naar trede 21: voel je onwaardig, niet de moeite waard, of onveilig, geef je jezelf of iemand anders de schuld van de situatie. Of kun je naar trede 20: ben je jaloers op mensen die het beter hebben dan jij. Dan is de stap naar trede 20 misschien mogelijk: wat haat jij aan je situatie, waar ben je echt woedend om. En voel dat maar.

Of je staat op trede 14: je maakt je zorgen. Dan kun je jezelf afvragen waar je precies over twijfelt (trede 13) of ben je misschien ergens teleurgesteld in (trede 12). Of je maakt een sprong naar trede 9: waar voel je je pessimistisch over? En misschien kun je dan een sprong maken naar trede 6: waar hoop je op?

Nu aan de slag met NLP?

Gratis videoserie Bewust Communiceren

Hoe anders zou jouw leven eruit zien als jij zonder oordeel, positief en ondersteunend naar jezelf en anderen in het leven zou staan?

Ik heb ik voor jou 10 gratis videolessen gemaakt

De lessen in deze training zijn écht anders dan andere trainingen

Ze gaan over je houding en je manier van denken

Deze 10 lessen zijn gebaseerd op de 10 basisprincipes van NLP en ze helpen jou succesvoller met je communicatie om te gaan en meer compassie te hebben met jezelf en anderen. Ze geven je ruimte en flexibiliteit in je communicatie en gedrag. Ze maken je bewust van jouw communicatie. En je gaat meer bereiken met jouw communicatie naar anderen toe. Je kunt hen gemakkelijker overtuigen van jouw standpunt. Je begrijpt anderen beter en jij kunt je boodschap gemakkelijker overbrengen.

Communiceren doe je niet alleen met de ander, maar ook met jezelf. Dat laatste wordt vaak vergeten. Ga eens na, is dat wat je allemaal tegen jezelf zegt altijd zonder oordeel, positief en ondersteunend? Of is je innerlijke stem kritisch en veroordelend, waardoor je niet altijd je hart volgt en naar je intuïtie luistert?

Deze 10 gratis videolessen zijn bedoeld om te leren onbevooroordeeld waar te nemen. Als jij jezelf en de ander vanuit een ander perspectief ziet ontstaat er écht contact, waardoor je veel meer leeft in het nu en werkelijk accepteert wat er is. Dan ben je vrij om te zijn wie je echt bent, je hart te volgen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Hoe mooi zou het zijn als iedereen dit zou doen!

Ik train deze 10 basisprincipes al 15 jaar in mijn opleidingen en ik heb ze al aan duizenden mensen geleerd en ze zeggen allemaal dat deze basisprincipes echt een verschil maken in hun leven.

Ja, ik wil de 10 gratis videolessen

 

 

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email